torsdag 13. mars 2008

"Mannen som ELSKET Yngve..."

Filmen "Mannen som elsket Yngve" er en filmatiserieng av Tore Renbergs roman.
Dette er en Norsk drama-komedie på en og en halv time, og all tiden er verdt det! Filmen hadde premiære 13. Februar i år, og har fått mye god kritikk. Ikke minst fra meg! Jeg gir Filmen soleklart en femmer på terningen.


Filmen handler om Jarle som bor i Stavanger, og året er 1989. Han får seg verdens beste kjæreste (Katrine), verdens beste kompis (Helge) og de spiller sammen i et skikkelig progressivt senpunk-band. De heter Mattias Rust Band, og ting kunne vel ikke vert bedre. Men så begynner Yngve på skolen og i klassen. Yngve er ikke som alle andre, han hører på annen musikk og kler seg annerledes og så spiller han tennis... Likevel føler Jarle tiltrukket av han. Og da begynner alt å forandre seg.

Jeg syntes dette var en uttrolig bra film. Norske filmer er ikke så dårlige som folk skal ha det til:) Skuespillerene stråler! Mange av de er nykommere, men de gjør en uttrolig jobb. Og hele settingen er bra spilt. Bra visning av følelser, bra musikk, bra filming - vinkling, og ikke minst en ganial humor. Jeg anbefaler på det sterkeste å se denne filmen. Kos dere! :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar